Amikor a házi praktikákkal csak rontunk a helyzeten

Amikor a házi praktikákkal csak rontunk a helyzeten

Bár nagyanyáink számos – máig is használatos – házi praktikát hagytak ránk örökségül, ha szőnyegekről, kárpitokról van szó, bizony elkél a profi segítség. Hogy miért? A válasz rendkívül egyszerű: mivel rengeteg anyagú, szövésű, díszítésű szőnyeg van piacon, már kevésnek, sőt, károsnak is bizonyul, ha ugyanazzal az egy-két filléres megoldással próbáljuk meg mindegyik típust tisztán tartani. Ha nem vagyunk kellően tájékozottak és elővigyázatosak a szőnyeg típusát és annak tisztítási módjait illetően, sokkal többet árthatunk, mint amennyi előnyünk származik abból, ha megpróbáljuk magunk eltávolítani a friss vagy beszáradt foltokat. A kellemetlen szagokról, beevődött porról és elszíneződésekről, kopásokról ne is beszéljünk. Ezek a problémák szintén más és más kezelési, vegytisztítási technikát kívánnak.

Szakszerű szőnyegtisztítás Budapesten

A házi megoldások sokszor roncsolják a szálakat, fakítják a szőnyeg színét, de károsak lehetnek a szőnyeg tartására és a foltokat is csak mélyítik. Kerülendő például a nagy kapkodás közepette (hogy be ne száradjon a makacs folt), a szőnyegtisztító vízbe a megfelelő szer helyett mosogatószert, mosószert, felmosószert vagy valamilyen más oldószert önteni. Ha mégis így tennénk, ezzel már-már alá is írtuk a szőnyeg halálos ítéletét. A szóban forgó szerek ugyanis megtapadnak a szálak mélyén és később szinte lehetetlenség lesz onnan eltávolítani. De meg kell még említenünk azt a gyakori „melléfogást” is, mikor egyesek úgy gondolják, a sok víz minden foltot kiszed, ezért gyakorlatilag eláztatják az egyébként nedvességre kényesen reagáló szőnyegeiket, kárpitjaikat.

Ne kísérletezzen otthon, mert katasztrófa is lehet a vége! Vegye igénybe munkatársaink profi segítségét! Gyors és kényelmes szőnyegtisztítás Budapesten – hívjon bizalommal!