Minden, amit a szőnyegek vegytisztításáról tudni kell

Minden, amit a szőnyegek vegytisztításáról tudni kell

A szőnyegtisztítás egyik speciális módja a vegytisztítás. Olyan szőnyegeknél megkerülhetetlen, amik egyébként más módszerekkel – sem házi praktikákkal, sem speciálisabb megoldásokkal – nem tisztíthatóak, nem moshatóak. Példának okáért ide soroljuk a rendkívül mutatós, ám köztudottan kényes, kézi szövésű perzsa szőnyegeket is. Az ilyen fokozottan sérülékeny szőnyegeket, ha nem megfelelően tisztítják, nem csak formájúkat veszítik el, de színűket és tartásukat is. Ha nem vegytisztítást választunk, imádott szőnyegeinkben visszafordíthatatlan károkat is tehetünk.

Hogyan történik a kényes szőnyegek vegytisztítása?

A kézzel szőtt szőnyegek vegytisztítása hasonló gépben zajlik, mint egy (minden háztartásban fellelhető) sima forgódobos mosógép, ám a lényeges különbség abban keresendő, hogy víz helyett perklór-etilén vagy triklór-etilén kerül a vegytisztító gépbe. Hagyományos mosószer helyett speciális, kifejezetten a kézi szövésű szőnyegek tisztítására kifejlesztett vegyi tisztítószerekkel dolgozunk.
A szőnyegek zárt rendszerű gépben történő kezelése után, a vegytisztítás befejezését követően, nem maradhat el a centrifugálás és a szárítás mozzanata sem. Mindkettő rendkívül kíméletes módon történik, hogy ne tegyen kárt a szőnyegekben. Mivel a kézzel szőtt vagy kényes szőnyegek professzionális vegytisztítása rendkívül biztonságos eljárás, ezért nem kell attól tartania, hogy a folyamat során károsodnának a szőnyegei.
Bízza ránk kedvenc szőnyegeit, mert nálunk vitathatatlanul jó kezekben lesznek!