Szőnyegtisztítás háztól házig foltos szőnyegek esetén is

Szőnyegtisztítás háztól házig foltos szőnyegek esetén is

Mindenkivel előfordulhat, hogy egy-egy túl jól sikerült házibuli alkalmával egy kis ital kifröccsen a szőnyegre, esetleg a kisállatok piszkították össze, vagy csak a mindennapi használat teszi indokolttá a tisztítást. Akár régi, poros szőnyegről, akár naponta használt, foltos darabokról van szó, egy alapos tisztítás csodákra képes, ezért egy-egy baleset után sem szabad rögtön kétségbe esni. Lássuk, mit is takar a profi szőnyegtisztítás!

Szőnyegtisztítás Budapesten profiktól

Ha az ember ki akarja tisztíttatni a szőnyegét, az első gondolata természetesen az, hogy „hogy is fogjak hozzá?”. Azonban nem érdemes házi praktikákba fogni, hiszen nem elég, hogy a házi tisztítás rendkívül időigényes, egyáltalán nem biztos, hogy olyan hatékony is, mint azt elsőre gondolnánk – ráadásul egy-egy netes fórum rossz tanácsát megfogadva akár még kárt is lehet tenni az érzékenyebb szőnyegekben. A szőnyegtisztításra szakosodott cégek ugyanakkor olyan profi technológiákat használnak, amelyekkel hatékonyan és gyorsan varázsolhatók újjá a legkülönbözőbb típusú szőnyegek.

Kímélő tisztítás, mélymosás vagy vegytisztítás?

A szőnyegtisztítás megfelelő technikájának kiválasztása minden esetben a szőnyeg anyagának, érzékenységének és a szennyeződések meghatározása alapján történik. A legpuhább szőnyegek, cérnaszőnyegek, szőttesek vagy rongyszőnyegek esetében általában forgódobos megoldást szokás javasolni ami egy speciális mosógépben varázsolja tisztává a szőnyegeket. Amennyiben selyemről, gyapjúról vagy egyéb, érzékenyebb anyagról van szó, különleges tisztítószerekkel végzett kímélő tisztítást kell végezni. Ha erős tartású szőnyegről van szó, általában csak olyan mélymosás segít a hatékony tisztításban, amely egy futószalagon átvezetve, hengerek segítségével súrolja tisztává az anyagot, azonban a vízre érzékenyebb, kézzel készült szőnyegek esetében vegytisztítást érdemes alkalmazni a legjobb eredményekért.